lördag 28 maj 2011

Gosigt värre och lite till..

Bloggtorka sker det även här emellanåt men med två små barn, hund, make och renovering av hus så hinns det inte riktigt med. Jag har dock lusten och inspirationen att sy, sy, sy och åter sy. Hade kunnat sitta massor av timmar varje dag och bara komma på nya saker att sätta nålen i men som sagt tiden.. vart tar den vägen. Det har varit lite stiltje de två sista veckorna på maskinerna då vårt nya kök har sats in och huset har varit ett upp och ner vänt kaos men i tisdags innan vi åkte till svärföräldrarna i Karlstad så hann jag sy i några timmar.

Ett lapptäcke är halvfärdigt och skall bara sättas ihop. Det är tänkt till lillprinsessan att ligga på på golvet nu när undervåningen snart är klar. Hon har ju blivit så stor så det är dags nu... Första gången jag syr ett lapptäcke och gud vad kul det är och det kommer bli många fler;)
Ingen bild än eftersom det inte är färdigt men det kommer...

Har även sytt en doppresent som skall lämnas bort idag och den sätter jag in ett kort på nästa gång då det måste bli en överaskning.

När förberedelserna var fullt igång för att lillprinsessan skulle födas sydde jag några filtar och jag gillar dem verkligen och vill sy fler, men tycker det är svårt att får bandkantningen snygg. Fick också mycket beröm för den lila med elefanter under tiden på BB.
Tyg från Znok tror jag och velour från Mjuka tyger.

Minnet är inte med mig men tror att fordonstyget är JNY och velouren Stoff och Stil.

Denna tunikan är med 3/4 ärm och det är så användbart tycker jag. Skyddar mot solen när det är lite varmare och går även att ha med en kofta utan att det blir för varmt. Jag gillar även färgerna och prinsessan är så fin i blått då hon har isblå ögon själv. Jag tycker dock att det är så pilligt med resår. Någon som har några bra tips?

Detta är ett set till lillsessan i stl 56. Mönster ursprungligen från Ottobre men omgjort en hel del då jag ville ha tröjan bredare och det fick göras ganska mkt bredare för att den skulle funka till att ha body under.

Den gjordes för att matcha storasysters munktröja som har använts flitigt under våren, även den från Ottobre.

Sen kommer vi till solhattarna som är så kul att variera i alla möjliga sorters tyg och fäger. Eget mönster med insp från Ottobre och Baby Cool boken.




Tyger från Stoff och Stil samt den lokala sybutiken i Kalmar till hatten i mitten.

Byxor har sytts en del till lillsessan också.. Gillar de i jeansfärgat bomullstyg från Stoff och Stil. Inte för tjocka så de går att använda även när det är lite varmare.


Ni får ursäkta att bilderna inte är av bästa kvalitet då jag inte haft tillgång till mitt redigeringsprogram. Sitter i Karlstad hos svärföräldrarna och försöker komma ikapp lite grann;)

Har en massa roliga projekt på G som har med sömnad att göra så jag längtar efter lite egentid och tid vid symaskinerna.

Är det någon som har erfarenhet av bandkantningsapparat som man köper till den vanliga maskinen??