onsdag 21 april 2010

Första leverans

I fredags var första leveransen av busmumrik kläder efter det lilla "partyt". Jag försökte skynda med mössorna eftersom det är nu som vårmössorna vill användas...Det jag tycker är svårt med mössorna vilka storlekar som skall göras, har ni något tips på hur ni mäter och hur stora mössorna skall vara i förhållandevis till måttet på barnets huvud? Man vill ju inte att de skall vara varken för små eller för stora.

Tygerna är diverse tyger från JNY design.

Mössorna är i 3 olika modeller. en i en högre och toppigare modell ifrån boken "Baby Cool", en lite mer kort och rundad, egen modell med inspiration ifrån en hel del bloggar och en senare modell som det kom önskemål om av en av mammorna. Blev riktigt nöjd med den modellen med 2 knutar på.

Jag håller nu på att slutföra de sista 2 plaggen för att senare leverera resterande. Skall försöka ta foton snart så ni får se...

Sen är det ett par linnebrallor och ev div tillbehör till min gudson som precis fyllt 8 och en dopklänning till prinsessan som ligger på listan. Alva skall döpas den 1 maj så det är lite brådis men inväntar ett mönster och tyg från SOS.
Till Linnebrallorna så kom det ett perfekt mönster i senaste Ottobre som kommer passa nu till vår/sommar.

5 kommentarer:

 1. Fina mössor! Jag hittade dessa mått på sysidans forum
  "42 cm omkrets = 1 mån
  44 = 3mån
  46 = 6mån
  48 = 1år
  50 = 2 år
  54 = 3-4 år
  56 = 4-8/10 (fast många vuxna kvinnor har 56 också)"
  Har inte testat dessa själv, men det kan kanske vara till nån hjälp.
  Lycka till med dopklänningen!

  SvaraRadera
 2. Så mkt fint det fanns här:) ville bara lämna ett litet spår!

  SvaraRadera
 3. så våriga och fina mössorna blev!

  SvaraRadera
 4. Härliga mössor! Den med två toffsar var söt.

  SvaraRadera
 5. Tack för alla snälla kommentarer!! Tack Onomak för sidan.. har kollat den men det är bara omkretsen på huvudet. Sen är ju omkretsen på tyget mindre eftersom det är så töjbart.

  SvaraRadera