tisdag 16 februari 2010

Djungeltema med flera

Jaha, då skall vi se om vi kan få in lite foton på några kläder jag sytt och det börjar med ett djungeltema då jag tycker att detta tyg är underbart från JNY design.Mönster: från KokaLal med lite justeringar i storleken för att det skulle passa min prinsessa.
Kommentarer: När jag satte ihop 2 tyger så blev det väldigt vågigt i sömmen och det gick aldrig riktigt att justera. Vet inte riktigt hur jag skall göra för att det skall bli bättre. Min mamma(sömmerskan) tipsade mig om att ev ha lite större sömsmån just där så kanske det inte blev lika mycket. Är det någon annan som har några tips? Kommer inte ihåg ifall jag drog något i tyget när jag sydde, kan ju kanske även vara det som är orsaken. Annars väldigt nöjd med tyget.
Mönster: Eget mönster strl 74
Kommentar: Inte helt nöjd med formen på halsen och armarna och har efteråt kommit på ett annat sätt att sätta kantbanden på som jag tycker blev bättre. Men för att vara första sydda plagget efter eget mönster så är jag väldigt nöjd.

Jag har även sytt en tröja i strl 98 till min bästa väns son som är 2 1/2 år som jag blev väldigt nöjd med men som jag inte lyckas att redigera bilden. Får hoppas att den kommer in vid ett annat tillfälle.Denna pyjamas var det första riktiga plagget som jag sydde efter ett mönster i Ottobre, tror att det var i tidning 4/2009.
Även första gången jag syr efter ett mönster och beskrivning. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och jag skall bara sätta fast alla tryckknappar längs benen så skall lillprinsessan få en ny pyjamas. Tror att den kommer passa perfekt i storlek.

Mönster: Ottobre 4/2009
Tyg: Lila ugglor ifrån Jofotex
Kommentarer: Väldigt nöjd. Lite småsaker som jag skulle kunna göra bättre här och där, men men man lär sig väll av sina misstag.Mönster: Även denna mössa efter KokaLal och denna gången precis efter hennes beskrivning med tyget dock minskade jag den lite i storlek.
Tyg: Elefanter ifrån Jotofex
Kommentarer: Nöjd, men den blev lite för liten samt tänkte jag inte efter och elefanterna på ena sidan hamnade upp och ner;)
Jag är lite besviken på detta tyget. Tycker färgen mattas av riktigt mycket efter första tvätten.

Jaha, då har jag förmedlat lite av vad jag sysslat med. Jag har några plagg kvar som jag inte har fixat korten på ännu så det kanske kommer i nästa inlägg.
Kände mig lite stressad förra veckan då jag skulle sy färdigt en massa innan mitt och prinsessans besök i Kalmar så nu har jag systopp tills i helgen. Hinner inte riktigt med allt och sytips och en del tyger kommer det väll bli en massa av på fredag. Ser fram emot syfestivalen en massa och hoppas A är på sitt bästa humör så mamma får strosa i sin takt och shoppa en massa!!

Ha en skön kväll! Skall ta och kila ner till tv:n för lite mer OS!

3 kommentarer:

 1. Jättefina! Bra jobbat med dina första barnplagg. Jag hade sytt mycket kring 20 års ålder, men knappt i trikå. Det blev därmed lite nybörjarstart för mig också när mycket till barnen sys i trikå. Man lär sig ju hur olika tyg uppträder. De växer gärna när man syr på tvären. Kan justeras med diffmataren om man syr på overlock.

  Du verkar också ska gå på fredag. Då ska jag satsa på att möta upp vid Geckos workshop kl.11. Kanask vi ses!

  SvaraRadera
 2. Kul att träffa dig idag! Du har ju sytt jättefina kläder! Du måste lägga ut den fina molnklänningen som din dotter hade på sig. Jag blev imponerad :) Jag lägger upp mig som följare på din blogg!

  SvaraRadera
 3. Visste inte om jag skulle svara på ditt in lägg här eller på min blogg så det fick bli både och =).
  Ja det var trevligt att träffa dig och din lilla tjej på workshopen! Åh vad kul att du köpte en overlock, jag är verkligen också sugen på att köpa en. Vilken köpte du? Fina kläder som du gjort!

  SvaraRadera