tisdag 10 januari 2012

Härliga nattplagg

Bägge tjejerna var i behov av härligt goa och varma nattplagg. Tycker pyjamaser och nattlinnen är det som det alltid är brist av hos oss. Alltid det som gör att jag måste slänga i en maskin tvätt i sista sekund. Men hoppas att det här kanske kan göra någon nytta...

Fyndade lite tyg från mjuka tyger på Syfestivalen och köpte denna interlock. Är inte så förtjust att sy tröjor mm i interlock men pyjamas och nattlinne passar det ju faktiskt perfekt. Lite varmare och goare än jersey.

Min overlock har klappat ihop och behöver vård men det får vänta ett litet tag då jag inte har råd med det just nu.. då är det bra att ha en mamma med maskiner. Får låna hennes så länge och var fint den syr... dock så låter den som en riktig traktor. Min har sytt dåligt länge nu och behöver sig en riktig koll.. Vi rengjorde den ordentligt i jul och oljade men det hjälpte tyvärr inte.

Jag har även bestämt mig för att ta mig tiden att sy och lära mig en massa med den nya maskinen Coverpron som inhandlades i höstas. Det blir ju att prova en hel del på barnens plagg först då jag inte kan den till 100%. Vill ju kunna hantera den innan jag kör beställda plagg med den.

Först ut blev då barnens nattplagg... Fungerade i stort sätt bra men mycket kan förbättras.

Kul att göra dekorsömmar med baksidan av trippelsömmen.. men det är nog det jag måste öva på mest också då det blir långt ifrån perfekt.2 kommentarer: