fredag 5 mars 2010

Molninspiration

Denna vecka har jag sytt i moln... alla typer av moln.. jersey och velour, brunt och grönt. Nu ligger det en röd velour och väntar också;)

Dessa hängselbyxor har jag tagit ur en bok som jag lånat på biblioteket. En massa gamla 70-tals kläder till barn. Jag har dock svårt att få till hängslen fint. Har för mig att jag har läst något tips någonstans men vet inte vart. Någon som vet? När jag syr på kantbandet så blir det inte snyggt och de har nu vänt sig uppåt så när de sitter på så ser man en del av baksidan vid tryckknapparna. De blev också något korta i grenen men jag tänkte ev sy ett par till sen och då justera mönstret. Riktigt goa byxor faktiskt som känns mysiga.
Som sagt brunt molntyg i velour från JNY design som jag köpte på syfestivalen samt vit mudd från mjuka tyger. Inhandlat vid samma tillfälle.

Jag har även sytt en mössa som jag nu har gett bort till en kompis barn när vi var där och hälsade på igår. Han är lite äldre än Alva. Mössan var nämligen lite stor för henne och åkte ner för ögon under hela promenaden härom dagen.Även där från JNY design grönt molntyg som jag tidigare beställt samt vit fleece från en filt jag köpt på Åhlens. Blir mycket billgare att köpa dessa fleece filtar som de har lite överallt istället för att köpa metervara. Jag tycker det är svårt att få till rätt storlek på mössorna.
Nu skall jag sy en mössa till min bästa kompis pojk som är 2,5 år och är lite orolig för hur storleken skall bli. Har bett henne ta mått och får se om det blir bra då.Igår fick jag Meedom boken 0-3 år och klippte i morse ut en pyjamas som jag skall sy i eftermiddag/kväll. Skall bli spännande och se hur den blir. Kul bok! Kan göra de olika mönstrerna i flera olika variationer. Blir nog absolut en hel del vår och sommarkläder där till prinsessan.

5 kommentarer:

 1. Kul att du sytt en massa! Fint! Vad tycker du om overlocken? Jag tycker det är superkul att sy med den. Jag tror att jag läst något om kantband och hängslen hos Benglan, kolla där.

  SvaraRadera
 2. Wow, så fina molnplagg! Gekko eller blomma åker vagn tror jag också har en variant på kantband på hängslen.

  SvaraRadera
 3. Såg din fråga om hängslena på min blogg. kolla på följande länk hur jag gör: http://benglan.blogspot.com/2010/02/sa-har-gor-jag.html
  Kan inte få till det snyggt runt för jag har precis samma problem som du. Gör som ett "V" istället. Blir väldigt snyggt tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Tack för din kommentar i min blogg :-)

  Jag håller med om att vaxdukstyget från Stoff och Stil luktar en del. Men jag måste säga att jag inte tänkt på det när det gäller den färdiga haklappen, utan bara när jag jobbat med hela tyget.

  Fina saker du sytt - ska kolla igenom din blogg närmare när jag inte är så trött ;-)

  SvaraRadera