måndag 1 mars 2010

Ny skall det sys...

Då var helgen över och renoveringen i köket snart klar. Vi renoverade köket direkt vid inflytt för 1,5 år sedan men jag har gått och retat mig på några saker så nu gjorde vi om lite grann. Det är problemet att tycka om att pyssla.. svårt att låta bli när man fått något för sig. Men både maken och jag är nöjda så det är väll det viktigaste;)

Idag plockade jag upp den nya overlocken och vilken fröjd. Sydde 3 dregglisar av bara farten. Nu är det bara att öva en massa så man får in finishen. Den är nämligen inte där ännu. Svängarna är inte så lätta men det blev bättre och bättre för varje jag sydde.Den med molntyget och elefanterna får prinsessan behålla och den blåa med apor skall ges bort i present när vi skall bort på torsdag.
Mönster är från vår workshop med gekko på syfestivalen. Skall nästa gång justera mönstret lite och göra en lite smalare variant.
Baksidan är av brun velour. Blev skönt tycker jag. Värmer lite nu medan det fortfarande är lite kallt och passar nog även till våren samt mysigt och skönt att ha mot halsen.Denna molnklänning med tyg från JNY design sydde jag för någon månad sen när jag fortfarande bara hade den vanliga maskinen. Jag är otroligt nöjd med den och älskar att trä den över prinsessans huvud. Det enda att anmärka på är halslinningen som jag skulle minskat med 1 cm då jag gjorde en t-shirt mudd och det var det inte på det mönstret jag själv gjort. Tänkte inte riktigt så långt bara.

Jag har liksom inte riktigt ännu kommit in i sömmerskans tänkande... om ni tycker att jag inte riktigt kan förklara mig med rätt ord så är det för att jag inte har en aning om alla sy ord och fraser man skall använda sig av. Men är det något ni inte förstår så är det bara att fråga!!

Få nu se vad som skall sys härnäst :)

5 kommentarer:

 1. Redan igång :-) Ser fin fint ut, både klänning och dregglisar. Man lär sig hela tiden facktermer ju mer man håller på, så det kommer eftersom!

  SvaraRadera
 2. Jättefina dregglisar! Kan tänka mig att det tar ett tag att få in svängarna med overlocken. Har ju bara provat på workshopen. Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 3. Det ser ju strålande ut! Jag har själv börjat med mitt första overlockplagg idag. Det är inte helt lätt med sömsmånen...syr gärna för långt ut, men man vänjer sig säkert snart.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin kälnning! Undrar också lite över vad det är för overlock du har köpt? Går själv i inhandlingstankar nämligen.

  SvaraRadera
 5. Tack alla för de fina komplimangerna! Så kul med kommentarer;)
  Krokkofin: Det är en Jerome My Lock, bilden på den finns i förra inlägget. Än så länge jätte nöjd men har ju inte sytt så mycket ännu. Tycker det är svårt när man börjar och slutar. Men som sagt övning ger färdighet... Får ta en kurs med min mor sömmerskan.. tyvärr bor hon lite långt bort... Nu skall jag försöka vila i soffan framför en film och sedan sova. Blev bara 4 timmar igår natt..

  SvaraRadera