tisdag 9 mars 2010

Vårfeeling..

Efter ganska många avbrott då prinsessan blivit väldigt mammig så är äntligen min första singoalla klänning färdig. Blev väldigt nöjd och tankarna går till Gran Canaria i Maj då jag, Alva och hennes mormor skall åka till solen 1 vecka. Måste sy en sommargarderob tills dess...Mönster: Meedom 0-3 år med lite justeringar. Jag skulle gjort en vidare klänning först men eftersom jag inte hade tyg kvar så det räckte fick jag göra en egen variant. Det är därför en tröja med kort ärm som jag gjort lite vidare och förlängt samt gjort en lite egen singoalla ärm på.

Tyg: Från mjuka tyger. Helt underbart tyg tycker jag och prinsessan håller med. Varje kväll som hon haft på sig pyjamasen så går hon och tar och tittar på tyget. Bra betyg från en 7,5 månaders tjej;)

Jag är väldigt nöjd med klänningen och det kommer att bli fler i detta mönster. Halsen blev lite snäv först så den fick jag klippa upp efter att jag inte fick den över hennes huvud. Ärmarna kunde varit lite mer rynkiga men jag kunde inte ta kortare resår så det blir att göra lite vidare armar i tyget nästa gång.

Man lär sig verkligen hela tiden!!

6 kommentarer:

 1. Superfin:) Jag måste nog skaffa vit mudd, det var verkligen snyggt till. Tror den är fin på, ibland är barnmönstren alldeles för vida tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Söt som socker! Jag kan tänka mig att den är jättefin på prinsessan. Vad härligt att ni ska ut och resa!

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin klänning! Man blir glad av att titta på den =)

  SvaraRadera
 4. Här går det undan vid maskinerna! En toppenfin klänning. Det är kul när begränsningarna (i det här fallet tyg) gör så att man får klura ut en lösning, kreativt problemlösande. Du lyckades verkligen!

  SvaraRadera
 5. Vill bjuda in dig för att titta på mitt senaste inlägg. Behöver råd och tips från er här ute i cybern...och få en lott till min tävling på köpet. Välkommen!

  SvaraRadera